StefanTallqvist

In Memoriam Toivo Jaakkola

Tämä on kommenttini puheenvuoroon Mika Kovin: Kosmologian suuri dilemma.

Tieteellisiin yksityiskohtiin en vielä puutu, mutta ne on aika hyvin käsitelty tekstini viitteissä.

1970-luvun alussa Astrofysiikan laboratorio ja Observatorio käytännössä yhdistyivät yhdeksi laitoskokonaisuudeksi. Gustaf Järnefelt siirtyi eläkkeelle professorin virasta 1969, ja jätti asuntonsa Helsingin tähtitornimäen observatoriorakennuksessa. Prof. Järnefeltiin olin ainakakin kerran aikaisemmin ollut yhteydessä, siihen aikaan kun kuuluin seuraan "Suomen astronauttinen tutkimusseuraa" (myöhemmin Suomen avaruustutkimusseura).

"Vallankumouksen" tehneet astronomit siirtyivät observatoriomäelle ja olin siinä touhussa alusta alkaen mukana. Mutta ruotsinkielisenä ja TKK:n radiolaboratoriosta en aina ollut aivan samalla "aallonpituudella" hieman vasemmistomakuisessa vallankumouksessa. Minua kiinnosti radioastronomia, ei poliittiset aatteet. Monet maamme myöhemmät astronomian professorit "syntyivät" kuitenkin tässä vallankumouksessa.

Olin myös jo silloin innokas Urantina-tekstin tutkija. Edesmennyt Suomalainen astronomi Toivo Jaakkola oli Marxisti ja Big Bang teorian vastustaja. Toivo oli jopa kansainvälisesti tunnettu tästä BB-teorian vastustusta, joka vielä silloin oli aika harvinaista. Jaakkolan kärsi tästä häneen kohdistuvasta kritiikistä ja hänen terveytensä rupesi myös huononemaa. Kävin syvällisiä keskusteluja kosmologiasta hänen kanssa, ja autoin häntä kerran tyhjentämään kossupulloa siellä Tähtitorninmäellä. Jaakkola oli ryhtynyt lukemaan Raamattua, ja Urantia-tekstiä yritin myös selittää hänelle hieman.

Jaakkolan julkaisut löytyvät esim. täältä:

In Memoriam Toivo Jaakkola, (11 March 1941 – 24 May 1995), Jean-Claude Pecker, Collège de France, Paris

http://redshift.vif.com/JournalFiles/Pre2001/V03NO3PDF/V03N3PEC.PDF

=

PUNASIIRTYMÄ ja TIEDE (filosofian tohtori Tapio Simonen):

http://www.tapionajatukset.com/35

Toivo Jaakkolan punasiirtymä tutkimukset

=

Mika Kovin:

Kosmologian suuri dilemma, 14.1.2015 22:26,  Mika Kovin Nykyisen kosmologian maailmanselityksen perusteista,   4 kommenttia ilmoita asiaton viesti

http://mikakovin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184398-kosmologian-suuri-dilemma#comment-2860903

=

Kovin huonosti tämä Urantia-kirjan laaja kosmologinen ja astronominen sisältö on vieläkin tunnettu; poikkeuksen tekee tohtori Tapio Simonen!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat