StefanTallqvist

Heikki Tala, ehdotan rauhanpiippua

  • Rauhanpiippu
    Rauhanpiippu

 

Miksi ei synny asiallista keskustelua rotsin kielen asemasta?

Koska Talan johtamat Persut haluaa muuttaa koko Suomen yksikieliseksi. Ja he kertovat selvästi, että heidän luoma käsite ”pakkoruotsi” ja sen poistaminen on vain ensiaskel tässä politikassa!

”Piipun käyttö vakiintui merkiksi vihollisuuksien lopettamisesta, mutta alkuaan sitä käytettiin laajemminkin eri rituaaleissa. Rituaali alkoi piipun sytyttämisestä ja sen ojentamisesta seremonian johtajalle. Hän imi piipusta ensimmäiset savut ja puhalsi ne kohti taivasta. Sitten antoi piipun vasemmalle puolellaan olevalle, ja näin piippu kiersi auringon suuntaisesti. Seremonian uskottiin suojaavan osallistujia kaikelta vihamielisyydeltä. ”

Tala esittää valtavasti prosenttilukuja, mutta ruotsinkieliset eivät ole prosentteja. Vaan Suomessa, Ahvenanmaa mukaa lukien, on virallisesti yli 300 000 ruotsinkielisiä.  Ruotsissa suomenkielisiä saattaa olla yli 400 000.  Kaikkiaan päällikkö Talan Suomalaisuuden Liitto ja sen ruotsinkielisiä halveeraavat kampanjat koskettavat siis luokaa 700 000 ihmistä! Talan kampanjat antaa myös yllykkeen nähdä ruotsikielisiä vähemmän tärkeinä ihmisinä yhteiskunnassa yleensä. Suomeksi siis olisi käytettävä sana diskriminointi; ja se on aina sitä harjoittaville, että diskriminaation kohteille varsin ikävä asia.

=

Rauhan tehtäessä kaivetaan aina yksi sotakirves maahan! Suosittelen.

(kuvassani hygieeninen rauhanpiippu)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Suomessa on valitettavan paljon vihaa: he vihaavat lähes jokaista maailman 6000 kieltä puhuvaa ihmistä, koskapa eivät halua niiden kielten olevan pakollisia jokaisessa koulussa ja jokaisessa oppilaitoksessa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Talasta en tiedä mutta minusta tässä on kysymys vihasta pakkoa kohtaan. Nykyaikana kun valinnanvapautta ja yksilön oikeuksia korostetaan, pieni vähemmistö liputtaa pakkoruotsin puolesta. Pakkoruotsin josta ei ole todellista hyötyä heille itselleenkään jos jätetään arvovalta huomioimatta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomi on yksikielisempi maa kuin esimerkiksi Ruotsi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Mitenkäs se on tuon piiputtelun kanssa noin yleisesti, kun parveketupakointikin on tiettävästi kohta rikos?

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

#4

Mutta jos neljä suurta KESK, KOK, SDP ja PS sopivat keskenään, että isossa salissa voisi polttaa hieman virtuaalista rauhanpiippua, ja sopia että Maamme lait pysyvät ennallaan, niin riitely laantuisi ainakin vähäksi aikaa.

Käyttäjän OlaviSalokangas kuva
Olavi Salokangas

Kuulepas nyt Tallqvistin setä isolyyrainen finländarelyyra yo.lakistasi mukaanluettuna. Sinä esität, että pakkoruotsin vääryyttä kärsivien pitäisi vain elellä kädet ristissä kärsivällisinä, kiitollisina ja tyytyväisinä tyyliin "Kärsi olevaa, toivo parempaa". Entäpä, jos moinen hyssyttely ei kelpaakaan?

Jospa pakkoruotsin vääryydestä kärsivät ja sillä kuritetut ja siihen puoluepoliittisin lehmäkaupoin 1968 muilutetut haluavatkin toisen tyylin vaikkapa "Ei armoa, vaan oikeutta" sloganin mukaisesti? On syytä olettaa, että sikarit ja piiput syttyvät iloisesti roihahtaen vasta sitten, kun arktinen apartheid - pakkoruotsi - on lempattu tästä maasta vääryytenä historian roskatynnyriin, jonne se suomenkielisten lasten ja nuorten opiskelun tulppana totisesti kuuluukin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Blogin aiheeseen liittymaton kysymys:

Mita mielta olet Stefan tuosta MVT3:n "uutisesta", etta karkaussekunnin lisaaminen on indikaatio maapallon pyorimisen hidastumisesta?

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/vuoden...

Mielestani tuo kuvaa hyvin toimittajien nykypaivan osaamisen tasoa.

Jos pyoriminen todella hidastuisi, tarkoittaisi se, etta karkaussekunteja pitaisi lisailla inkrementaalisesti.

U.S. Naval observatory kertoo asian oikean laidan:

http://www.usno.navy.mil/USNO/tours-events/2016_Le...

Toimituksen poiminnat