StefanTallqvist

Kuntavaalit toimitetaan joka 2,4,8,16… vuosi?

  • Ari Lehto taajuudet x 2
    Ari Lehto taajuudet x 2

 

Tässä oikeastaan on kyse kuntavaaleista ainoastaan niitten periodin suhteen. Valtion tai kunnan kehityksestä myöhemmin.

Tarkastelun alla on nyt kaksinkertaisten periodien tai taajuuksien oktaaviskaala. ”Olisivatko tieteellisen maailmankuvan valinnat olleet toisenlaiset, jos nykyiset havainnot olisivat olleet aikaisempien tutkijoiden tiedossa? …

Ari Lehto on julkaissut koko joukon papereita, joissa pohditaan kaksinkertaisia arvoja eli oktaavien arvoja luonnossa ja fysiikassa: ”the interval between two frequencies (as in an electromagnetic spectrum) having a ratio of 2 to 1” (https://www.merriam-webster.com/dictionary/octave)

Lehdon tärkeitä sanoja ovat vaikka: “Period Doubling, Nonlinear Dynamics, Planck Scale, Elementary Charge, Magnetic Moment, Solar System”

=

Nykyään varsinkin sähkömagneettisen spektrin taajuuksia annetaan 10 potenssin (dekadi) skaalan mukaan. Täten jokainen dekadi sisältää enemmän kuin 3 oktaavia, eli 2^3 =8. Dekadi on siis turhan karkea skaala, varsinkin nykyään, kun jokainen taajuus on jossakin määritellyssä käytössä.

Tietyn taajuuden ensimmäinen luonnollinen harmoninen taajuus on kaksinkertainen taajuus. Urantia-teksti käyttää myös tällaista luonnollista oktaaviskaalaa. Tässä haluan siis todeta se tosiasia, että fyysikko Ari Lehto on osoittanut, miten usein tämä oktaaviskaala (luvun 2 potensseja eli 2^n) esiintyy luonnontieteissä.

Mutta FT Lehto käyttää lähtökohtana mm Planckin skaalaa ja vakioita, kuten h ja energiaa kuten h*taajuus.

Lehdon tärkeitä sanoja ovat vaikka: “Period Doubling, Nonlinear Dynamics, Planck Scale, Elementary Charge, Magnetic Moment, Solar System”

To cite this article:

“Ari Lehto. On the Planck Scale and Properties of Matter. International Journal of Astrophysics and Space Science. Special Issue: Quantum. Vacuum, Fundamental Arena of the Universe: Models, Applications and Perspectives. Vol. 2, No. 6-1, 2015, pp. 57-65.”

=

Urantia-kirja käyttää oktaaviskaalaa, mutta lähtökohtana on pikemminkin hienorakennevakio, aallonpituus ja atomaarinen perusdimensio: kaikkien oktaavien rajat, aallonpituudet, taajuudet ja energiat löytyvät listattuna täältä:

http://www.kotiportaali.fi/adslfor/octave.htm

Hienorakennevakioon alpha liittyvä asiat U-tekstissä löytyy tältä:

http://www.kotiportaali.fi/adslfor/no860.htm

Hienorakennevakio alpha ja Planckin vakio h ovat vaihtoehtoisia suureita. Niille löytyy tunnettu muunnoskaava. Alpha on kuitenkin pelkkä luonnon lukuarvo, mutta Planckin luku h riippuu siitä, miten me määrittelemme fysiikan perus suureita.

=

Urantia-tekstin oktaavit määräytyvät täysin tästä lauseesta:

UB (474.5) 42:5.1 Orvontonin superuniversumissa (koko linnunratasysteemi) on olemassa sata aaltoenergian oktaavia. Urantialla näistä energian ilmenemismuotojen sadasta ryhmästä tunnetaan kokonaan tai osittain kuusikymmentäneljä. Auringonsäteet muodostavat superuniversumin skaalassa neljä oktaavia siten, että näkyvät säteet kattavat yhden yksittäisen oktaavin, jonka numero tässä sarjassa on neljäkymmentäkuusi (46).

Auringon näkyvään valon oktaavi (46) ja sen raja-aallonpituudet määräävät yksin kaikkien oktaavien aallonpituudet ja taajuudet Urantia-tekstissä!

(U-tekstin lause jatkuu):

(474.5) 42:5.1 Seuraavana tulee ultraviolettiryhmä, kun taas kymmenen oktaavia ylöspäin ovat röntgensäteet (X-rays), joita seuraavat radiumin gammasäteet. Kolmekymmentäkaksi oktaavia näkyvän auringonvalon yläpuolella ovat ulkoavaruuden energiasäteet, jotka perin usein sekoittuvat niiden mukana esiintyviin, suuren energiavarauksen omaaviin pienen pieniin ainehiukkasiin. Näkyvän auringonvalon alapuolelle mentäessä kohdataan ensimmäiseksi infrapunasäteet, ja kolmekymmentä oktaavia alempana on radioaaltojen ryhmä.

=

1930 luvulla suurin tunnettu SM kvantin energia ja taajuus sijoittuvat siis oktaaviin 64, mikä on tarkistettavissa. ”x-ray” sijoitu siis U-tekstin oktaaviin (46+10= 56). ”Radiumin gammasäteet” sijoittuvat oktaaviin 64, joka minun laatimassa Urantia-tekstin skaalassa käsittelee energia-alueen:

(4.1959298e+005 …8.3918595e+005) karkeasti siis 0.42 MeV … 0.84 MeV. Oktaaviin 64 sijoittuu myös elektronin yleisin annihilaation gammasäteilyn energia 0.511 MeV.

Nykyisen Gamma-astronomian suurimmat löydetyt energiat ovat jonkin verran oktaavin 90 yläpuolella. Tämä ei koske hiukkasia, vaan gamma-kvanttien spektrin energioita.

Tarkoituksen oli osoitaa, että fyysikko Ari Lehto esittää joitakin samantapaisia ajatuksia, kun Urantia-teksi.

Ari Lehdon julkaisuja löytyy täältä:

http://www.physicsfoundations.org/founders/ari-lehto/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Sinänsä varmaan hyvä kannanotto. Kantaa voi ottaa monelta kulmalta.
Mutta kun on tuolta peräkyliltä syntyisin...
Kaupallisella alalla itsensä elättänyt.
Kaupallista koulutustakin saadessaan, ollut kaikki loma-ajat töissä.
Lisäksi kaupallista koulutusta olen saanut työn ohessa käydyillä opinnoilla; koulutusjaksot työn "lomassa". Mitään yhteiskuntaan syvällisesti porautuvaa koulutusta en ole saanut. Siinähän sitä on seikkailtu, lähes eläkeikään.
Yhteiskunnallisesta toiminnasta olen kiinnostunut, mutta ihan sillä järjellä, joka minulla on.

Mielipiteitä on ja tuon ne myös esille; täytyy sovitella ja myös olla valmis löytämään kompromissi päätöksenteossa.

Jos nämä Stefan Stallgvistin esittämät teoriat ja niiden tunteminen ovat pääsyvaatimuksena ehdokkaaksi tulemiseen kuntavaaleissa!

En läpäise testiä; Hirvosen Jussi Siilinjärvi

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Stefan on tuonut usein esiin Urantia-kirjan viisauksia. Nyt piti ihan itse etsiä että mikä se on. Tiede-lehdestä löysin seuraavan:

"Urantia-kirja on uudelleen kirjoitettu Raamattu, josta on tullut maailmanlaajan New Age -verkoston yksi suunnannäyttäjä. Tässä on kyse synteesistä, jossa uskonto, tiede ja historia pyritään saattamaan täydelliseen sopusointuun keskenään. Runsaan kahdentuhannen sivun laajuinen teos on sekoitus juutalaista enkelimystiikkaa (Mikael, Melkisedek, Gabriel, Lucifer), gnostilaisuutta ja kristinuskoa puhumattakaan hindulaisuudesta ja muista uskonnoista. Lopputulos on eräänlainen Tähtien sodan ja Uuden testamentin risteytys."

http://www.tiede.fi/keskustelu/11069/ketju/mika_on...

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Kuntavaaleista puhuin vain otsikossa.

Mutta U-tekstissä on runsaasti tietoja Valtiosta, sen historiasta ja kehityksettä sekä ideaalivaltiosta tulevaisuudessa. Ja esitetty faktat on asiantuntevaa ja hyvin monipuolisia.

Kirjoitukseni tarkoitus on yleensä aikaansaada tutkimusta siitä, mitä Urantia-tekstissä esitetään!

Niitä, jotka puhuvat soopaa asiasta riittää, ja ne ovat niitä jotka eivät vaivaudu analysoimaan mitä U-tekstissä esitetään.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

katso myös “Radiumin gammaspektri ja oktaavit”, 9.2.2017, 14:48

http://stefantallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/23...

Toimituksen poiminnat